Telefon: +36 1 5500 192
Email: angolceg@ecocreative.hu
Ecocreatve Zrt.Ecocreatve Zrt.

KÖNYVELÉS ANGOL CÉGEKNEK

Cégünk könyvelési szolgáltatást nyújt Angliában alapított vállalkozásoknak, a legegyszerűbb esetektől a jelentős forgalommal, cégstruktúrával működő vállalkozásokig.

Szükség esetén angol adószakértő/könyvelő partnerünket is bevonjuk a folyamatba, aki több kinti  irodájában több szakemberrel áll rendelkezésre (több száz cég könyvelése, referenciákkal).

Könyvelés Angliában

Könyvelés havonta történik, a könyvelés díja is havonta kerül kiszámlázásra. Önnek minden hónapban el kell küldenie beérkező és a cége által kiállított számlákat könyvelője részére. A számlákat elegendő elektronikus formában megküldeni. A könyvelő tudja bejelenti a céget az Angol Adóhivatalhoz, valamint a könyvelő tudja elkészíteni Ön helyett az év végi bevallást, még ha az 0-ás bevallás is, valamint a tulajdonosok és munkavállalók, alkalmazottak bevallásait. Amennyiben szükséges a negyedéves Áfa bevallásokat is elkészítik Ön helyett, ha már rendelkezik VAT numberrel. Valamint folyamatos kapcsolatban áll az angol Adóhivatallal, a HMRC-vel.

Könyvelés díja

A könyvelési díj az igénybe vett szolgáltatások szerint is változhat. Alapvetően induló cégek esetében az Ltd könyvelés díjára kérjen ajánlatot . Amennyiben előre történik a fizetés egy évre, úgy jelentős kedvezményeket biztosítunk.  A havidíj további számlákkal arányosan növekszik. Nem kell azonban külön díjat fizetni a bevallásokért, mivel azok elkészítése benne foglaltatik a fizetett havi díjban.

Angol cég számlájának kiállítása, számlák befogadása

Az angol cég számlája nem különbözik a magyar számláktól. Habár az angol jogszabályok alapján elegendő a számlákon feltüntetni a két fél nevét, címét, a szolgáltatás tárgyát, díjazását, és a dátumot. Amennyiben Magyarországi ügyfele számára állít ki számlát, úgy a Magyar jogszabályoknak is meg kell felelnie számlájának.

Fontos gyakorlati tudnivaló, hogy számláját a magyar cégeknek is be kell fogadniuk, akkor is ha Ön nem rendelkezik közösségi adószámmal, VAT number-rel. Előfordulhat, hogy nyilatkozatot kérnek Öntől az Áfa mentességére vonatkozóan. Ebben az esetében érdemes egy egyszerű nyilatkozatot tenni, mely az alábbi Angol Adóhivatal által hatályos szabályozásra vonatkozik:

“If you supply goods and services both inside and outside the UK, then you may need to register for UK VAT if the value of your UK supplies alone exceeds the registration threshold.
You don’t need to include supplies you make in other countries when calculating your VAT taxable turnover for registration purposes – so leave out of your calculation any goods and services you supply where the place of supply is another country rather than the UK.
If your turnover of VAT taxable goods and services supplied within the UK for the previous 12 months is more than the current registration threshold of £82,500, or you expect it to go over that figure in the next 30 days alone, you must register for VAT.”Forrás: HMRC

A magyar ügyfél a közösségi adószámmal nem rendelkező, vagy azzal rendelkező jogi személytől az Európai Közösség területén igénybe vett szolgáltatásról, vagy termékbeszerzésről az APEH 16A60. összesítő nyilatkozatban kell elszámolnia.

Infócentrum Számlázóprogram

Az Infócentrum stúdió számlázóprogramja 7 nyelven képes számlát kiállítani, köztük magyar nyelven is, valamint 2 nyelvű számlát tudunk vele nyomtatni. Ez a gyakorlatban hasznos lehet, hiszen így az angliai cég nyelvén, angolul, és az ügyfél nyelvén, például magyarul tudunk számlát kiállítani, így a magyar ügyfél és mind a két ország hatóságai saját nyelvükön láthatják a számlák adatait. A magyar törvényeknek 100% ban megfelel és az angol törvényeknek is.

TANÁCSADÁS, KONZULTÁCIÓ, EGYEDI IGÉNYEK

Bármilyen egyedi igényt teljesítünk, legyen az ügyintézés, szállítás Angliában!
Személyes tanácsadást, konzultációt biztosítunk, ha angol adózással, bankszámlanyitással, egészségbiztosítással, vagy más angliai ügyintézéssel, kérdéssel kapcsolatban!

Keressen elérhetőségeinken!